Hoi

Daar ben ik weer. Ik heb wat van mij af te schrijven. Dat wil zeggen; ik heb een heleboel van mij af te schrijven. Want er is nogal wat gebeurd sinds de laatste keer dat ik van me heb laten horen. En hoewel dit het eerste bericht is wat je leest op deze website, ben ik al een tijdje bezig met orakelen. Mocht je jezelf afvragen waar alle vorige content gebleven is? Da’s foetsie.

We beginnen opnieuw. Want letterlijk alles is tegenwoordig anders.

Sit-rep; het is 7 juli 2020. Sinds 16 maart j.l. is de wereld in de ban van de COVID-19 pandemie en de spanning is om te snijden. Niemand wil een ander knuffelen, wildvreemden in hun gezicht hoesten staat op celstraf & durf niet te niezen in bijzijn van een ME’er, want je krijgt een knuppel in je nek. Kinderen met een sniffeltje worden de school uit gelazerd en een trein of bus kom je alleen nog maar in met een mondkapje. Su-per-ge-zel-lig al-le-maal.

Er zijn richtlijnen te over. Hou ten minste anderhalve meter afstand, was je handen & lik niet aan straatmeubilair. Niet zozeer om zelf niet besmet te raken, maar vooral om kwetsbaren te beschermen. En ik moet zeggen; als ik zo om me heen kijk hier in Zoetermeer e.o. lijkt men zich daar keurig aan te houden. Ergens geeft mij dit een gelukzalig gevoel. Saamhorigheid tot in den panty. Helemaal goud.

Behalve…

Die verdomde kwetsbaren zelf. En die snap ik niet helemaal.

Want zo is het. Hannie en Beppie staan voor de deur bij de bakker nog even op armlengte afstand speeksel uit te wisselen, discussiërend over het ‘wel of niet betalen van de contributie voor de gesloten bridge-club’ , als ik binnensmonds het aantal klanten in de winkel tel zodat ik niet over die max. 4 gasten heen kom. En dan vindt Beppie het een goed idee om mij te schofferen. “Jongemand, afstand houden!”. En daar vindt ik wat van. En dus, speciaal voor Beppie;

Ik schakel even over naar leesbare tekst & taal, opdat mijn doelgroep wellicht begrijpt wat ik er van vind.

LIEVE OUDEREN IN DIT LAND. SEDERT 16 MAART 2020 BEVINDEN WIJ ONS IN DEN BIJZONDERE OMSTANDIGHEID DAT U IN GEVAAR ZIJT. EEN ONBEKEND VIRUS, MET EEN ZELFDE OMVANG EN GEVAAR ALS DE SPAANSE GRIEP HEEFT ONS LAND BEREIKT. SLACHTOFFERS DIE DIT VIRUS KRIJGEN RISKEREN KWETSUREN ALS LONGONTSTEKING, EMBOLIEËN, HOGE KOORTS EN DE DOOD TEN GEVOLG. DE OVERHEID HEEFT IN UW EN ANDERMANS VEILIGHEID EEN DECREET UITGEVAARDIGD WAARIN IS OPGENOMEN HOE U ZICH DIENT TE GEDRAGEN. HIERBIJ WILLEN WIJ DIT DECREET VERGEMAKKELIJKEN

1. BLIJF NIET MET UW BUURVROUW STAAN KEUVELEN IN DE GANGPADEN VAN UW LOKALE GROSSIER OM DAARNA TE ZEIKEN DAT ANDEREN ZICHZELF MET HUN KARRETJE LANGS U MOETEN WURMEN EN DAARBIJ DE 5 VOET AFSTAND NIET KUNNEN HOUDEN.

Het betreft hier niet alle ouderen, dat moge duidelijk zijn. Maar Beppie? Deze is voor jou.

Mario