Genoeg

Sharon, lieffie. Rot op. Namens alle Amsterdammers, rot op. “Namens alle Amsterdammers? En Groenlinks dan? ~ dat zijn geen Amsterdammers. Rot op. Het college is slechts iets minder dan een jaar actief en binnen deze termijn hebben jullie het voor elkaar gekregen om Amsterdam liefst vol te stampen met toeristen, het gezicht van Amsterdam naar jullie smaak aan te passen, evenementen te verplaatsen naar plekken ver buiten de stad (ouder artikel, wel beleid) of gewoonweg godsonmogelijk te maken deze te organiseren, belastingen te verhogen & parkeerkosten met de helft (!) te verhogen. En met de mededeling dat onze auto’s per 2030 weg moeten zijn is de afschrijving van een voertuig binnen een week afgerond. Rot op.

Als ik zeg; “rot op” dan bedoel ik niet uit de gemeente of het college B&W. Ik ben het namelijk eens met de stelling dat de ambitie moet zijn om in korte tijd zoveel mogelijk van het Nederlands wagenpark te verduurzamen. Ja, er zijn onderzoeken die aantonen dat een Mercedes E-Klasse ecologisch beter uit de verf komt dan een Tesla, maar het is een kwestie van tijd voordat de balans omslaat. Elektrisch rijden, het rijden op alternatieve brandstoffen als waterstof of van mijn part het extract van 19 watermeloenen zal (niet alleen vanwege het milieu) de toekomst worden. Tot zover kan ik je helemaal vinden. Rot alleen op met die stemmingmakerij.

Het probleem schuilt hem namelijk niet in de ambitie, maar de wijze waarop deze uitgesproken wordt. Een dwangmiddel voor particulieren? Daar creëer je doorgaans weerstand mee. Zeker in Amsterdam. En hoewel ik niet meer woon in wat ooit de mooiste stad van Nederland was (en dus eigenlijk niet mag zeiken) doe ik het toch. Want waar jullie eco-nazis goed in zijn, is het opzwepen van anderen binnen de natuur-gestapo. Het is volgens mij dan ook het enige wat je wil bereiken. Jordy hiero in Zoetermeer is het namelijk roerend met jullie eens. En dat is (nogmaals) helemaal zo erg niet, maar Jordy grijpt gelijk naar doden door fijnstof om een beetje stemming te maken waarbij het ontbreekt aan onderbouwing. En ik hekel dwangmiddelen, maar stemmingmakerij nog meer.

Het is dan ook genoeg. Ik spreek van de goede oude tijd als we het eco-fascisme konden toewijzen aan debielen als Volkert, die over lijken wilde gaan bij het verduidelijken van zijn standpunten. Maar tegenwoordig kan men slechts kafkaiaans door de media bladeren, zichzelf verwonderen over de vrijheid waarmee politieke eco-nazis hun ambitie door de strot van burgers kunnen duwen. En ik ben er klaar mee. Eet een stuk gras & hou je smoel. Het is genoeg.

Rot op.

Mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.